+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu de 5 zile - Canalul Magearu, Canalul Eracle, Lacul Băclănești, Lacul Cotețe

Nr Zile: 
5 Zile

                 Ziua 1 
 
        Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma. Apoi veți fi conduși către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. 
        Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către canalul Magearu.  Drumul va dura aproximativ 7 ore. Acest timp îl puteți petrece făcând plajă pe terasa navei, admirând peisajul și păsările deltei sau servind o băutură rece, relaxându-vă alături de restul grupului. 
       După acostarea navei se va servi masa de seara și se va înnopta în acest loc. 
 
 
                Ziua 2 
 
       Dimineața, după servirea micului dejun, veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Magearu, către localitatea Letea. Odată ajunși la mal, veți vizita localitatea și pădurea Letea (zonă protejata de Rezervația Biosferei Deltei Dunării). 
       Pădurea Letea este situată în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona protejată cuprinde doar o parte din suprafața totala a pădurii, parte ce a fost pusă sub ocrotire încă din anul 1930 și devenită rezervație naturală începând cu 1938. Pădurea s-a dezvoltat sub forma unor fâșii late în spațiile dintre dunele de nisip și este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb. O caracteristică a pădurii o constituie abundența de plante cățărătoare: vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și nu în ultimul rând liana grecească, cea care dă pădurii un aspect mediteranean. Totodată, aici au fost identificate peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de soim, corbul, etc. Tot în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii de plante și animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, au făcut ca această pădure să necesite o atenție deosebită pentru conservarea și păstrarea valorilor ei naturale. 
      Deoarece întreaga plimbare va dura în jur de 6 ore, se poate opta pentru servirea mesei de prânz sub forma unui picnic la iarbă verde. 
      După revenirea la bordul navei, aceasta va pleca către canalul Eracle. În continuarea zile se poate opta pentru o plimbare de circa 5 ore. Plimbarea va începe de pe canalul Dunărea Veche și se va intra în zona lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și lacul Rădăcinos. 
      Lacul Bogdaproste, este primul vizitat. Un lac renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsări.    Lacul Trei Iezere, este foarte aproape de Bogdaproste, un canal făcând legătura între ele. Ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc. Aici aveți prilejul de a lua parte la o partidă de pescuit. 
      Plimbarea se va sfârși pe canalul Eracle unde veți reveni la bordul navei. Aici veți lua masa de seară și veți înnopta în acest loc.   
 
 
                    Ziua 3 
 
 
        După servirea micului dejun veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Eracle, vizitând lacul Matița, lacul Babina, urmând apoi traseul pe canalul Rădăcinoasele, vizitând mânăstirea Batag și terminând traseul pe canalul Stipoc, revenind la nava ce vă va aștepta în dreptul localității Mila 23. Această plimbare va dura aproximativ 6 ore. 
       După revenirea la bordul navei veți lua masa de prânz și vă veți putea petrece timpul în voie. Puteți opta pentru o plimbare de 2 ore vizitând lacul Ligheanca, Văcarul și Furtuna. 
       Lacul Ligheanca și lacul Văcarul sunt lacuri cu apă mică dar foarte limpede, recunoscute pentru coloniile de pelicani și multitudinea de lebede ce se pot întâlni în această zonă. 
       Lacului Furtuna adăpostește un peisaj mirific din ținutul deltaic. 
       Plimbarea se va sfârși pe lacul Băclăneștii Mari. Aici veți reveni pe navă pentru a lua masa de seară. 
 
 
                   Ziua 4 
 
       Dimineața, după servirea micului dejun, nava se va deplasa către lacul Nebunul, staționând aici pentru a pleca într-o plimbare cu barca. Drumul către lacul Nebunul va dura aproximativ 2 ore, timp în care puteți face plajă pe terasa navei. 
      Lacul Nebunul este o zonă strict protejată de A.R.B.D.D. Aceasta este o zonă lacustră, de mică întindere, caracteristică deltei fluviale, ce găzduiește biocenoze specifice, adaptate la amplitudini mari ale undei de viitură. Sunt asigurate în această zonă condiții bune de cuibărit pentru păsări, în lunile de vară. Datorită izolării sale, lacul asigură condiții optime de reproducere și creștere a speciilor de pești specifice lacurilor de întindere redusă și adâncime mică. 
      Plimbarea cu barca va începe din dreptul lacului Nebunul și va dura aproximativ 3 ore. Va include lacul Alb, lacul Meșterul, lacul Tătarul și se va sfârși pe lacul Cotețe, loc unde vă va aștepta nava pentru a lua masa de prânz. 
      Restul zilei îl veți petrece în împrejurimile lacului Cotețe. Fiind ultima seară, după luarea cinei, se poate organiza o petrecere de bun rămas pe placul dumneavoastră. 
 
 
                  Ziua 5 
 
       Dimineața, după servirea micului dejun nava se va îndrepta către Tulcea, pe canalul 36. Traseul va dura aproximativ 4-5 ore. 
       Opțional puteți pleca într-o plimbare pe lacurile Cotețe, Purcelul și Carasul, urmând apoi sa intrați pe canalul Trofilca și sa reveniți la bordul navei ce va aștepta pe canalul 36. această plimbare va dura aproximativ 2 ore 
      Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea. 
      Traseul este orientativ și se poate modifica la cererea dumneavoastră. De asemenea, putem organiza partide de pescuit pentru cei ce doresc acest lucru.