+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Lacul Nebunul

Excursii in Delta Dunarii

LACUL NEBUNU

Lacul Nebunu și împrejurimile sale reprezintă o zonă lacustră de mică întindere, caracteristică deltei fluviale ce găzduiește biocenoze specifice, adaptate la amplitudini mari ale undei de viitură.

Lacul Nebunu este situat in complexul de lacuri Sontea - Fortuna, o zonă protejata de lege. Se întinde pe o suprafață de 115 ha.

Motivul pentru care a fost pusă sub regim de protecție este acela ca asigură condiții optime de reproducere pentru speciile de pești caracteristice pentru astfel de lacuri de mică întindere și cu adâncime redusă și de asemenea asigură condiții de cuibărit în lunile de vară pentru diferite specii de rațe, egrete, lebede, cormorani și alte păsări de apă dar și mamiferele din regiune.

Printre crengile sălciilor se găsesc coloniile formate dintr-o mulțime de cuiburi de diferite specii de păsări precum stârc, lopătar, egretă mare, egretă mică, cormorani mici, cuiburi construite printre ramurile de salcie.

Lacul este invadat de vegetație submearsă și plutitoare.

Aici aveți posibilitatea de a filma și fotografia diversitatea păsărilor și a peisajelor  aparte din împrejurimile lacului, de un paradis sălbatic unde soarele și timpul au alte dimensiuni.