+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu de 5 zile - Bucla Uzlina, Lacul Erenciuc, Canalul Dunăvăț

Nr Zile: 
5 Zile

                      Prima zi

       Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma iar apoi vă va conduce către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Uzlina.
      În drum spre Uzlina vă veți opri în dreptul canalului Litcov pentru a pleca într-o plimbare cu barca, în timp ce nava își continuă drumul. Plimbarea va dura aproximativ 5 ore și veți vizita lacurile Rotund, Rădăcinos, Gorgova, Potcoava, Gorgovăț, Isac și, în final, lacul Uzlina, întâlnind nava în apropierea localității Uzlina.
     După revenirea pe navă, veți servi masa de seară și veți înnopta în acest loc. Restul serii îl puteți petrece după bunul plac cu muzică, dans sau alte activități.   

 

                      Ziua a doua

        Dimineața, după servirea micului dejun veți pleca cu barca într-o plimbare de aproximativ 6 ore. Veți merge pe canale pline de păsări și vegetație și veți vizita lacul Gorgoșel și lacul Taranova. Plimbarea se va sfârși pe canalul Perivolovca, întâlnind nava la Bucla Perivolovca.
       Veți reveni la bordul navei și veți servi masa de prânz în timp ce nava se deplasează către gura lacului Erenciuc. Opțional, înainte de lăsarea serii puteți pleca într-o plimbare pe lacul Erenciuc.
      După luarea mesei de seara veți înnopta în acest loc.

 

                         Ziua a treia

        Dimineața, după servirea micului dejun veți pleca cu barca într-o plimbare către localitatea Caraorman.
        În drum spre grindul Caraorman, veți vizita lacul Puiuleț și lacul Lumina. Lacul Puiuleț și lacul Lumina sunt două lacuri adânci de întindere mare. În această zonă lacustră se poate observa cea mai largă dezvoltare a plaurului. Acest fenomen face posibilă observarea animalelor ce trăiesc pe plauri, cum ar fi porcul mistreț, vulpea, nurca, lutra, bizamul sau câinele enot. Această zonă este preferată de pescari datorită multitudinii de specii de pește existente în această zonă.
       Localitatea Caraorman este situată între brațul Sulina și brațul Sfântul Gheorghe, pe grindul Caraorman. Acest sat poartă rănile anilor comunismului, cu ruine care se doreau a fi cel mai mare combinat de sticlă din Europa. Cu toate acestea, împrejurimile satului dau impresia unui deșert în mijlocul unei oaze de apă și verdeață, cu grinduri cu dune de nisip. Dunele de nisip din apropierea satului sunt unice în țară. Ele depășesc adesea 7 m înălțime. Un alt punct de interes în această zonă este Pădurea Caraorman, pădure declarată în anul 1940, monument al naturii.
     După ce veți vizita aceste locații și veți reveni la bordul navei.
     Nava se va deplasa către canalul Dunăvăț. veți servi cina, urmând să vă petreceți restul serii cu muzică și dans sau, după bunul plac, relaxându-vă în liniște într-un cadru natural. Se va înnopta în acest loc.

 

                  Ziua a patra

      Dimineața, după servirea micului dejun, veți pleca să vizitați vestitul lac Razim.
      Vă veți petrece întreaga zi în împrejurimile lacului. Veți servi masa de prânz  sub forma unui picnic în natură.
      Razim sau Razelm, este un liman format pe litoralul Mării Negre prin bararea de către cordoane litorale a golfului antic. Cu 394,30 km², este întinderea de apă cea mai vastă din complexul lagunar înconjurător de 731 km². Adâncimea maximă este de 2,80 metri.
      Pe marginea lacului întâlnim multe situri arheologice de o inestimabila valoare, precum Cetatea Argamum și multe sate pescărești specifice Deltei Dunării. N partea de nord a lacului se afla Insula Popina unde accesul este interzis, aceasta fiind o zona strict protejata, un important loc de popas și cuibărit pentru calfarul alb și alte specii de animale ocrotite prin lege.
      Cetatea Enisala se afla în apropierea localității cu același nume, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim și Babadag. Turnurile și zidul cetății se ridica pe o înălțime de 5-10 m și pot fi văzute aproape din orice punct de pe lacul Razim.
      Veți reveni seara la pontoane unde veți lua masa de seara și veți înnopta în acest loc.

    

                        Ziua a cincea

        În această ultimă zi din traseul dumneavoastră vă veți petrece timpul în preajma celor dragi în timp ce nava se va îndrepta către Tulcea. Drumul va dura aproximativ 7 ore.             Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.