+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Canalul Litcov

pescuit in delta pe litcov

    Canalul Litcov este un canal artificial a cărui construcţie a fost începută în 1929 şi terminată în anul 1935 şi a purtat denumirea de Canalul Regele Carol al ll-lea. Litcovul este cel mai lung canal al Deltei Dunării având 45 km. Canalul străbate de la vest la est spaţiul dintre braţele Sulina si Sf.Gheorghe. De o parte şi de alta a canalului se află importante lacuri ale Deltei ca: Gorgova, Isac, Uzlina şi Lacul Potcoava. Pe malurile canalului pot fi observate egrete, stârci, ţigănusi, lisiţe.
      Fiind unul dintre cele mai lungi canale din Delta Dunării, Litcovul este împărțit în 3 sectoare, și anume:

   1. Sectorul vestic al Litcovului care este cel mai rar parcurs de către turiști, poate și din cauza poziționării sale. În general, turiștii care parcurg acest sector al Litcovului sunt posesorii de bărci care și intentionează să meargă la pescuit.
Acest sectorul al Litcovului este un sector liniștit, cu trafic redus, fiind un loc iubit de pescarii care iubesc izolarea.
   2. Sectorul central al Litcovului, supranumit și Litcovul “pescăresc” datorită numeroaselor colibe ale pescarilor profesioniști ce se găsesc pe ambele maluri ale sale, este tot un sector liniștit, parcurs de conducătorii de ambarcațiuni în special pe ape mici.
Acest sectorul al Litcovului are maluri înalte, ferme și împădurite, oferind numeroase soluții de campare chiar și pe ape mari.
   3. Sectorul estic al Litcovului este si cel mai scurt dintre cele 3 sectoare. Dacă la început, după intersecția cu Canalul Isac, malurile Litcovului sunt ferme și împădurite, pe măsura apropierii de Canalul Crișan acestea devin înstufate, camparea fiind dificilă mai ales în condiții de ape mari. Datorită poziționării lui în nordul zonei turistice Uzlina și Isacova, acest sector “turistic” este și cel mai circulat.

    Canalul Litcov din Delta Dunării oferă niște peisaje excelente, un loc în natură, uit de civilzație. Aici o să descoperiți locuri de pescuit excelente. Este necesar permis de pescuit.