+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Lacul Gorgova

pescuit la stiuca si avat pe lacul gorgova din delta

         Lacul Gorgova este un lac mare avand o suprafata de cca 14.0 Kmp. Lacul Gorgova este situat in partea de vest a Deltei Centrale, la vest de Lacul Isacova si la nord de Canalul Litcov. Din punct de vedere al aspectului, Lacul Gorgova este un lac aproape rotund, inconjurat de o salba consistenta de lacuri dispuse atat spre est cat si spre vest.
        De la nord-est catre sud-vest, in estul Lacului Gorgova, primele doua lacuri sunt Lacurile Potcoava si Gorgovat. De la sud-est catre nord-vest, in vestul Lacului Gorgova, intalnim Lacurile Radacinos, Rotund, Fastic, Cuzmantu Mare, Cuzmantu Lat si Cuzmantu Adanc. In total se numara nu mai putin de 8 lacuri adiacente.
        Adancimea Lacului Gorgova este generoasa si constanta, oarecum independenta de cotele apelor Dunarii masurate in Portul Tulcea. Tinanad apa adanca, arareori lacul este colmatat cu vegetatie acvatica, chiar si in lunile de vara. Malurile lacului sunt in genere instufate, exceptie facand palcurile de salcii care marginesc intrarile pe lac.
       Intrarea “clasica” cea mai favorabila pe Lacul Gorgova este de pe Canalul Litcov, aflata in prelungirea spre nord a Canalului Filat.
       In conditii de vreme severa, Lacul Gorgova este un lac foarte periculos intru-cat se monteaza foarte repede, indiferent de directia vantului, gratie formei sale aproape rotunde. In conditiile unei partide de pescuit pe Lacul Gorgova este recomandabila parasirea lacului la aparitia primelor file de vant puternic. Este de notat faptul ca Lacul Gorgova prezinta numai doua solutii de retragere viabile, prima, cea mai usoara, pe Iesirea Sudica care conduce direct catre Litcov iar cea de-a doua, pe Iesirea Sud-Vestica, care impune traversarea Lacului Rotund.