+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Lacul Uzlina

plimbare cu barca cu motor pe lacul uzlina

            Lacul Uzlina se numara printre cele mai cunoscute si frecventate intinderi de apa din imediata apropiere a Localitatii Uzlina.
       Lacul Uzlina este cautat in special de turistii pasionati de pescuit, insa si de cei ce vor sa aibe parte de plimbari relaxante cu barca, printre stufarisuri, pe renumitele lacuri ale Deltei, considerata un adevarat colt de rai datorita peisajelor naturale si a biodiversitatii de aici. Accesul catre Lacul Uzlina nu este foarte dificil. Din Tulcea, se strabat aproximativ 38 km pe un drum judetean pana in Localitatea Murighiol, de unde, traseul se continua mai departe pe apa, pentru inca aproximativ 8 km, pana in Localitatea Uzlina. De aici pana la Lacul Uzlina se ajunge tot cu barca, traversand Canalul Uzlina.
       Cei ce sosesc aici pentru pescuit au nevoie de un permis special, intrucat lacul se afla intr-o arie naturala protejata a Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii, datorita coloniilor de pelicani ce traiesc aici. Cea mai propice zona a lacului pentru aceasta activitate este portiunea nordica a acestuia, dinspre Lacul Isac. Turistii care isi doresc sa petreaca mai mult timp in aceasta zona isi pot gasi un loc de cazare in complexul turistic amenajat in Localitatea Uzlina, unde vor avea parte de o primire calduroasa din gazdelor, oameni foarte primitori de fel si de o sedere linistita si relaxanta.