+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Canalul Dunăvăț

pescuit la stiuca pe canalul dunavat

      Intrarea pe Canalul Dunăvăț din Dunăre se face prin malul drept al Dunării pe care îl întâlnim coborând de la Tulcea. Intrarea este situată la confluența dintre Dunărea Veche de la Dunăvăt (Micul “M”  – 2 bucle care se lasă spre nord-est) și Dunărea Nouă de la Dunăvăț, exact la jumătatea distanței dintre cele două sectoare distincte de la Dunăre Nouă.
        Reperul intrării îl constituie o mare pensiune pe care o identificăm pe malul drept al Dunării, situată exact la joncțiunea dintre cele două sectoare de Dunăre Nouă și cele două bucle de Dunăre Veche care alcătuiesc Micul “M” de la Dunăvăț. Un alt reper important îl constituie “cei coi frați” – stâlpii de înaltă tensiune care mărginesc Canalul Dunăvăț, trecând liniile de înaltă tensiune peste acesta.
     Dacă apa este crescută poți pescui foarte bine pe Canalul Dunăvăț, chiar și vara deși apa poate să nu aibă o adancime favorabilă. Din păcate pe acest canal nu se poate pescui la feeder din cauza vegetație subacvatice. Dacă ești un pescar înrăit poți prinde ciortan, crap, caras, știucă, babușcă, roșioară și plăticuță mică.