+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Lac

Lacul Alb

pescuit la stiuca si biban pe lacul alb in delta

         Intrarea in Lacul Alb este marcata de aparitia stufului pe malurile Canalului Pisciani, chiar la intrarea in lac latimea canalului fiind undeva sub 5 m. Se remarca la iesirea in lac o serie de plauri care pot bloca intrarea in lac. Atragem atentia asupra acestor plauri intru-cat, in cazul blocarii intrarii dupa patrunderea in Lacul Alb, pot constitui o problema pe drumul de intoarcere.
        Pe acest canal se poate pescui la crap, stiuca,biban si caras.

Lacul Merhei

pescuit la stiuca pe lacul merhei in delta

           Lacul Merhei face parte dintr-o imbinare de ghioluri, mlastini stuficole, plauri gazduiesc mari colonii de pelicani, egrete, starci, tiganusi, lopatari. Este o succesiune de grinduri cu lacuri izolate, zone mlastinoase, ape fluviale si salmastre, balti nisipite, stuf, travesrate de dune paralele. Lacurile Zatoane, in special, sunt locuri de pasaj, de popas si de clocit pentru lebedele mut, starcii albi, rosii si galbeni, tiganusi, lopatari.
          O foarte buna locatie de stiuca. Se ajunge numai pe cale navigabila, cel mai usor fiind dinspre localitatea Letea, pe canalul Sidor. Noi am ajuns pe acest lac dinspre localitatea Mila 23, existand mai multe rute in functie de locurile de pescuit incercate inainte de a ajunge pe Merhei. Asa ca dupa ce am parasit Dunarea Veche, am incercat stiuca pe locurile consacrate, lacul Trei Iezere, lacul Bogdaproste, ajungand in final pe lacul Merhei. Ca o recomandare apelati la un cunoscator al zonei pentru ca frecvent exista blocaje de plauri pe canale sau in functie de nivelul apei se poate sau nu se poate trece cu barca prin anumite zone.

Lacul Trei Iezere

pescuit la biban pe lacul trei iezere delta

     Lacul Trei Iezere

    Acces: Pentru a ajunge la Lacul Trei Iezere din Delta Dunarii, porniti din Tulcea spre localitatea Maliuc, dupa care mergeti spre Mila 23. Din localitatea Mila 23 in aval pe Dunarea Veche, stanga pe canal navigabil prin lacul Cazanel se ajunge in lacul Trei Iezere, sau din Mila 23 pe canalul Eracle. Drumul de acces catre lacul Trei Iezere se face pe apa.
     Pentru a ajunge la ghiolul Trei Iezere aveţi nevoie de o barcă cu motor şi eventual de o hartă. Traseul nu este complicat şi este accesibil chiar şi celor aflaţi în Deltă pentru prima dată. În ghiol locurile cele mai bune de pescuit sunt cele cu vegetaţie subacvatică care se ridică până aproape de suprafaţă. În apa mică rămasă deasupra plantelor, oscilantele uşoare devin cele mai eficiente năluci, aducând capturi greu de uitat atât pentru pescarii experimentaţi, cât, mai ales, pentru începători.
     Specii de pesti: Rosioara, biban, stiuca, crap, somn (necesita permis de pescuit).
     Descriere: Lacul Trei Iezere este foarte des fracventat de turisti, dornici atmosfera linistita si peisajele mirifice ale deltei, dar si de pescari pasionati de pescuitul la rapitor, fiind un loc favorit de catre pescarii de stiuca. O cristal de limpede chiar si cand dunarea este in crestere si barci cu pescari putine pe lac. Aşa că se adună aici o sumedenie de peşti care intră în meniul zilnic al ştiucii.
     Oferta turistica: Copaci pe mal, posibilitate campare, barbeque, sporturi agreement pe apa, pescuit din barca, concurs de pescuit.

 

Lacul Isaccel

pescuit la stiuca pe lacul isacel din delta

        Lacul Isaccel  este un lac in apropiere de Lacul Isac in  Deltei Dunarii. Se afle la mijlocul distantei dintre bratul Sulina si bratul Sfantu Gheorghe.
        Pe acest lac se poate pescui la: caras,crap,rosioara,stiuca,platica,regina,biban,oblete,somotei

Lacul Isac

pescuit la sstiuca si biban pe lacul isac din delta

       Lacul Isac este un lac de indindere mare si se afla in inima Deltei Dunarii. Se afle la mijlocul distantei dintre bratul Sulina si bratul Sfantu Gheorghe.
       Pe acest lac se poate pescui la: caras,crap,rosioara,stiuca,platica,regina,biban,oblete,somotei

Lacul cu Cotețe

Excursii in Delta Dunarii

Lacul Cotețe

Delimitare: Lacul Cotețe este cuprins în zona Purcelu (-2/-4 altitudine în această depresiune lacustră) cu lacurile de mică adâncime Cotețe, Carasu și Purcelu. Limita nordică a lacului este limitată de canalul Sireasa, la nord-est canalul Purcelu iar la sud Lacul Carasu, iar în rest este înconjurat de zonă de zăvoaie și mlaștini. Zona acestor lacuri și împrejurimile acestora fiind caracteristice deltei fluviale, adaptate la amplitudinea mare ale undei de viitură cu floră specifică, nuferi albi și galbeni, galerii de sălcii.

Fauna: Este o zonă importantă de cuibărit care adăpostește una dintre cele mai mari colonii de cormorani din Delta Dunării. Găzduiește una dintre marile colonii polispecifice din RBDD, importantă pentru populațiile speciilor: Cormoranul mare (Phalacrocorax carbo), Egreta mică (Egretta garzetta), Cormoranul mic (Microcarbo pygmaeus), Stârcul de noapte (Nycticorax nycticorax), Stârcul galben (Ardeola ralloides), Țigănușul - Ibis (Plegadis falcinelus), Lopătarul (Platalea leucorodia), Stârc cenușiu (Ardea cinerea), Cioara de semănătură (Corvus frugilegus).

Obiective: Zonele prezintă un mare interes pentru cei pasionați de birdwaching (unde zeci de mii de păsări și-au făcut cuib). Aveți posibilitatea de a fotografia și filma diverse specii de păsări ce au făcut Delta renumită în întreaga lume, printre care lebedele și pelicanii. Puteți admira modul în care acestea clocesc și își hrănesc puii, în mijlocul splendidelor peisaje din împrejurimi. Ciori, care să fure ouăle din cuib când lipsesc părinții, în care păsările să fie nevoite să își păzească cuibul, de frica hoților.

Mamifere: Zona adăpostește o populație importantă de nurcă europeană (Mustela lutreola), vidră (Lutra lutra) și pisică sălbatică (Felis silvestris).

Lacul Tătarul / Sf. Gheorghe

pescuit la biban pe lacul tataru din delta

          Lacul Tataru ce apartine de Sfantu Gheorghe este foarte aproape de lacul Rosu. Are intrare de pe canalul Tatarul  si de pe Lacul Rosu.
          Pe acest  lac se poate pescui la stiuca, biban si caras.

Lacul Roșuleț

pescuit la stiuca pe lacul rosulet in delta

          Lacul Roşuleț este situat în judeţul Tulcea, în partea de est a Deltei Dunării, la nord de grindul Sărăturile, între braţele Sfântu Gheorghe şi Sulina. Lacul Roşuleț este în partea de nord a lacului Roșu.
       Lacul este deosebit de popular în rândul pescarilor sportivi, aici existând o mulţime de locuri de pescuit bune, si se poate pescui la știucă, biban și caras.
       Lacul Roşulet este vizitat frecvent şi de turiştii care sunt curioşi să vadă pelicanii care îşi fac veacul pe lac şi care de multe ori îi lasă pe pescari fără peşte (pelicani au invăţat cum să "fure" peştele din capcanele puse  de aceştia).
       De asemenea în zona lacului Roşuleț pot fi observate şi egrete, lebede, lopătarii şi alte specii de păsări ocrotite.

 

Lacul Roșu

pescuit la stiuca pe lacul rosu in delta

           Lacul Roşu este situat în judeţul Tulcea, în partea de est a Deltei Dunării, la nord de grindul Sărăturile, între braţele Sfântu Gheorghe şi Sulina. Lacul Roşu este la doar 5 km de Marea Neagră iar fundul lacului este la 2m sub nivelul mării.
          Are o suprafaţă de circa 14,5 km2 şi o lungime de 7,5 km. Lăţimea maximă este de 4,5 km iar volumul său este de 21,7 milioane m2 de apă. Comunică cu lacul Puiu (prin canalul Potcoava), cu braţul Sulina (prin canalul Tătaru), cu braţul Sfântu Gheorghe (prin canalele Ivancea şi Tătaru) şi cu Marea Neagră prin mai multe canale de mici dimensiuni.
          Lacul este deosebit de popular în rândul pescarilor sportivi, aici existând o mulţime de locuri de pescuit bune. Localnici de asemenea preferă lacul Roşu pentru gama variată de peşti dar mai ales pentru capturile bune care se pot face aici.
          Lacul Roşu este vizitat frecvent şi de turiştii care sunt curioşi să vadă pelicanii care îşi fac veacul pe lac şi care de multe ori îi lasă pe pescari fără peşte (pelicani au invăţat cum să "fure" peştele din capcanele puse  de aceştia).
          De asemenea în zona lacului Roşu pot fi observate şi egrete, lebede, lopătarii şi alte specii de păsări ocrotite.