+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Pescuit la Biban

    Bibanul este un peste rapitor prin excelenta, inteligent si curios, atras de tot ce se  misca apetisant in jurul lui.
    Bibanul pezinta un corp robust, solzii marunti, asprii si bine inplantati in tegument. Dinti marunti si ascutiti pe ambele maxilare. Pe placile operculelor si pe dorsala anterioara prezinta tepi. Pe spate are culoare verde-cenusiu ajungand spre un verde-negricios . Pe flancuri este verde cu reflexe aramii, iar burta este cenusiu alburie, sau chiar galbena. Corpul prezinta intre cinci si noua dungi verticale mai inchise ce coboara de pe spate spre burta. Inotatoarele ventrale sunt galbui, iar celelalte sunt rosii.
    Traieste in apele dulci ca si in cele salmastre. Prefera apele limpezi cu fundul acopreit de vegetatie, lin curgatoare, si de aceea il vom gasi mai mult in lacuri si balti, insa traieste si in rauri. Un peste lacom ce prefera hrana vie: insecte, larve, rame, vermusi, melci, pestisori, icrele altor pesti, hranindu-se tot timpul anului . In general acesta sta la loc de panda printre radacini, copaci, picioare de pod, ochiurile din stuf etc. Cei mai mici vaneaza in bancuri intre ape, iar cei mai batrani vaneaza spre fund unde traiesc solitari
    Nadele si momelile au un rol foarte important in reusita unei partide de pescuit. Cand vorbim de nade sau de momeli la Biban atentia este mult sporita. De aceea inainte de a programa o iesire la o partida de pescuit trebuie sa va alegeti cu grija nada si momeala ce urmeaza sa o folositi. Nadele trebuiesc alese in functie de cativa factori printre care se numara: anotimpul: vara , toamna ..., temperatura apei, tipul de peste, durata perioadei de pescuit. In plus trebuie sa aveti in vedere ca o reteta de nada cu bune rezultate pe o anumita balta este posibil sa nu aibe acelasi efect pe o alta balta deoarece componentele incluse in nada, momeala vor reactiona diferit in ape diferite. Acest lucru este datorat compozitiei apei (dulce, sarata, curenti, masa moleculara etc).
    Un alt aspect de luat in seama in alegerea nadei si a momelii este locul unde mergeti : loc natural, apa curgatoare si de obicei limpede sau semi-limpede.
    Zonele din Delta Dunarii unde gasim din abundenta bibanul sunt canalele dintre lacuri, la gura lacurilor cum ar fi: canalul de la Uzlina, Isac, de la Taranova, Litcov,Erenciuc, Baclanesti,Fortuna si Matita