+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu de 6 zile - Caraorman, Lacul Iacob, Canalul Magearu, Mila23, Lacul Nebunul

Nr Zile: 
6 Zile

                   Ziua 1 
 
         Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma. Apoi veți fi conduși către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. 
        Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Caraorman.  Drumul de la Tulcea la Caraorman va dura aproximativ 6 ore. Acest timp îl puteți petrece făcând plajă pe terasa navei, admirând peisajul și păsările deltei sau servind o băutură rece, relaxându-vă alături de restul grupului. 
        După acostarea navei se va servi masa de seara și se va înnopta în acest loc. Restul serii îl puteți petrece după bunul plac cu muzică, dans sau relaxându-vă în liniște într-un cadru natural. 
 
                     Ziua 2 
 
       Dimineața, după servirea micului dejun vă veți petrece prima parte a zilei vizitând regiunea Caraorman. Plimbarea va dura circa 4 ore. 
       Localitatea Caraorman este situată între brațul Sulina și brațul Sfântul Gheorghe, pe grindul Caraorman. Acest sat poartă rănile anilor comunismului, cu ruine care se doreau a fi cel mai mare combinat de sticlă din Europa. Cu toate acestea, împrejurimile satului dau impresia unui deșert în mijlocul unei oaze de apă și verdeață, cu grinduri cu dune de nisip. Dunele de nisip din apropierea satului sunt unice în țară. Ele depășesc adesea 7 m înălțime. Un alt punct de interes în această zonă este Pădurea Caraorman, pădure declarată în anul 1940, monument al naturii. 
      După ce veți vizita aceste locații veți reveni la bordul navei pentru a servi masa de prânz. 
      Pentru cei ce doresc să-și continue ziua în natură, vom organiza o plimbare cu bărcile cu motor. Această plimbare va dura circa 5 ore și va include lacul Puiuleț, lacul Lumina, lacul Roșu și lacul Puiu. Această zonă este preferată de pescari datorită multitudinii de specii de pește existente în această zonă. 
     Lacul Puiuleț și lacul Lumina sunt două lacuri adânci de întindere mare. În această zonă lacustră se poate observa cea mai largă dezvoltare a plaurului. Acest fenomen face posibilă observarea animalelor ce trăiesc pe plauri, cum ar fi porcul mistreț, vulpea, nurca, lutra, bizamul sau câinele enot. 
     După ce veți reveni pe navă, aceasta se va deplasa către vecinătatea lacului Iacob unde veți lua masa de seara. Seara va încheia, în această locație, cu un program pe placul dumneavoastră. 
 
                   Ziua 3 
 
        Dimineața, după servirea micului dejun vă veți petrece prima parte a zilei într-o plimbare cu barca. Plimbarea va dura circa 4 ore și va include lacul Cuibul cu lebede, lacul Isac și lacul Isaccel. 
       Lacul Cuibul cu Lebede (sau lacul Cuibida) este un lac recunoscut pentru multitudinea de lebede ce se regăsește pe acest lac. 
       În final veți reveni la nava pentru a lua masa de prânz. 
       Nava se va deplasa către canalul Magearu. Veți merge aproximativ 5 ore. La lăsarea serii nava va acosta pe canal și se va lua masa de seara, urmând să vă pregătiți pentru plimbarea de a doua zi din pădurea Letea.   
 
                  Ziua 4 
 
      Dimineața, după servirea micului dejun, veți merge într-o plimbare cu barca, pe canalul Magearu, către localitatea Letea. Odată ajunși la mal, veți vizita localitatea și pădurea Letea (zonă protejata de Rezervația Biosferei Deltei Dunării). 
      Pădurea Letea este situată în partea de nord a Deltei, la est de comuna C.A.Rosetti. Zona protejată cuprinde doar o parte din suprafața totala a pădurii, parte ce a fost pusă sub ocrotire încă din anul 1930 și devenită rezervație naturală începând cu 1938. Pădurea s-a dezvoltat sub forma unor fâșii late în spațiile dintre dunele de nisip și este formată din stejar de luncă, stejar brumăriu, plop alb, frasin de luncă și tei alb. O caracteristică a pădurii o constituie abundența de plante cățărătoare: vița sălbatică, hameiul, curpenul de pădure și nu în ultimul rând liana grecească, cea care dă pădurii un aspect mediteranean. Totodată, aici au fost identificate peste 2000 de specii de insecte, vipera de nisip, vulturul codalb, trei specii de soim, corbul, etc. Tot în această zonă se puteau întâlni renumiții cai sălbatici. Toate aceste specii de plante și animale, unele dintre ele foarte rare sau cu caracteristici deosebite, au făcut ca această pădure să necesite o atenție deosebită pentru conservarea și păstrarea valorilor ei naturale. 
      Deoarece întreaga plimbare va dura în jur de 6 ore, se poate opta pentru servirea mesei de prânz sub forma unui picnic la iarbă verde. 
      După revenirea la bordul navei, aceasta va pleca către localitatea Mila 23. În continuarea zilei se poate opta pentru o plimbare de circa 4 ore. Plimbarea va începe de pe canalul Dunărea Veche și se va intra în zona lacurilor Bogdaproste, Trei Iezere și lacul Rădăcinos. 
      Lacul Bogdaproste, este primul vizitat. Un lac renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsări. Lacul Trei Iezere, este foarte aproape de Bogdaproste, un canal făcând legătura între ele. Ambele lacuri, pe timpul verii prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc. 
      Plimbarea se va sfârși în apropierea localității Mila 23 unde veți reveni la bordul navei. Aici veți lua masa de seară și veți înnopta în acest loc.   
 
                Ziua 5 
 
       Dimineața, după servirea micului dejun puteți opta pentru o plimbare, vizitând localitatea Mila 23. lacul Ligheanca, Văcarul și Furtuna, plimbare ce va dura aproximativ 4 ore. 
       Lacul Ligheanca și lacul Văcarul sunt lacuri cu apă mică dar foarte limpede, recunoscute pentru coloniile de pelicani și multitudinea de lebede ce se pot întâlni în această zonă. 
       Lacului Furtuna adăpostește un peisaj mirific din ținutul deltaic. 
       Plimbarea se va sfârși pe lacul Băclăneștii Mari. Aici veți reveni pe navă pentru a lua masa de prânz în timp ce nava se va îndrepta spre lacul Nebunul. Această deplasare va dura în jur de 2 ore. Se va înnopta în acest loc. 
 
                 Ziua 6 
 
      Dimineața, după servirea micului dejun, veți pleca într-o plimbare cu barca ce va dura aproximativ 3 ore. Veți vizita împrejurimile lacului Nebunul împreuna cu lacul Alb, lacul Meșterul și lacul Tătarul. Plimbarea se va sfârși pe canalul 36 loc unde vă va aștepta nava pentru a vă continua drumul către Tulcea. 
      Lacul Nebunul este o zonă strict protejată de A.R.B.D.D. Aceasta este o zonă lacustră, de mică întindere, caracteristică deltei fluviale, ce găzduiește biocenoze specifice, adaptate la amplitudini mari ale undei de viitură. Sunt asigurate în această zonă condiții bune de cuibărit pentru păsări, în lunile de vară. Datorită izolării sale, lacul asigură condiții optime de reproducere și creștere a speciilor de pești specifice lacurilor de întindere redusă și adâncime mică. 
      Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea. 
     Traseul este orientativ și se poate modifica la cererea dumneavoastră. De asemenea, putem organiza partide de pescuit pentru cei ce doresc acest lucru.