+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu de 2 zile - Lacul Cotețe

Nr Zile: 
2 Zile

           Ziua 1
 
        Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma. Apoi veți fi conduși către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea.
      Nava se va îndrepta către lacul Cotețe. Pe drum nava se va opri pentru a putea sa vă urcați în bărci. De aici veți pleca într-o plimbare de aproximativ 4 ore pentru a vizita vestitul lac Nebunul și împrejurimile sale, zonă strict protejată de A.R.B.D.D.
       Plimbarea va începe cu lacul Tătarul, urmat de lacul Meșter și lacul Alb. În final veți ajunge la lacul Nebunul.
       Acesta este o zonă lacustră, de mică întindere, caracteristică deltei fluviale, ce găzduieşte biocenoze specifice, adaptate la amplitudini mari ale undei de viitură. Sunt asigurate în această zonă condiţii bune de cuibărit pentru păsări, în lunile de vară. Datorită izolării sale, lacul asigură condiţii optime de reproducere şi creştere a speciilor de pești specifice lacurilor de întindere redusă şi adâncime mică.
       Veți întâlni pontoanele în gura lacului Cotețe unde veți lua masa de seara și vă veți petrece restul serii cu muzică, dans, sau alte activități distractive.
 
             Ziua 2
 
       Dimineața, după servirea micului dejun nava se va îndrepta către Tulcea, pe canalul 36. Traseul va dura aproximativ 4-5 ore.
       Opțional puteți pleca într-o plimbare pe lacurile Cotețe, Purcelul și Carasul, urmând apoi sa intrați pe canalul Trofilca și sa reveniți la bordul navei ce vă va aștepta pe canalul 36. această plimbare va dura aproximativ 2 ore
       Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.
       Traseul este orientativ și se poate modifica la cererea dumneavoastră. De asemenea, putem organiza partide de pescuit pentru cei ce doresc acest lucru.