+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu de 7 zile - Bucla Uzlina, Lacul Erenciuc, Sfântul Gheorghe, Canalul Dunăvăț

Nr Zile: 
7 Zile

                 Prima zi

     Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma iar apoi vă va conduce către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Uzlina.
     În drum spre Uzlina vă veți opri în dreptul canalului Litcov pentru a pleca într-o plimbare cu barca, în timp ce nava își continuă drumul. Plimbarea va dura aproximativ 5 ore și veți vizita lacurile Rotund, Rădăcinos, Gorgova, Potcoava, Gorgovăț, Isac și, în final, lacul Uzlina, întâlnind nava în apropierea localității Uzlina.
     După revenirea pe navă, veți servi masa de seară și veți înnopta în acest loc. Restul serii îl puteți petrece după bunul plac cu muzică, dans sau alte activități.  

 

                 Ziua a doua

       Dimineața, după servirea micului dejun veți pleca cu barca într-o plimbare de aproximativ 6 ore. Veți merge pe canale pline de păsări și vegetație și veți vizita lacul Gorgoșel și lacul Taranova. Plimbarea se va sfârși pe canalul Perivolovca, întâlnind nava la Bucla Perivolovca.
      Veți reveni la bordul navei și veți servi masa de prânz în timp ce nava se deplasează către gura lacului Erenciuc. Opțional, înainte de lăsarea serii puteți pleca într-o plimbare pe lacul Erenciuc.
     După luarea mesei de seara veți înnopta în acest loc.

                  Ziua a treia

      Dimineața, după servirea micului dejun vă veți deplasa către localitatea Sfântul Gheorghe. Aici vă puteți petrece timpul într-o frumoasă plimbare la Sahalin, făcând plajă sau vizitând localitatea și împrejurările sale.
      Localitatea Sfântu Gheorghe este un vechi și rustic sat de pescari, sat situat pe cel mai vechi braț al Dunării – Brațul Sfântu Gheorghe. Aici se întâlnește o mare diversitate de specii de păsări. O simplă plimbare dezvăluie o priveliște liniștitoare, împânzită cu numeroase exemplare de păsări de țărm (cilici, fugaci, sitari, prundărași, pescăruși etc.) dar și de apă (pelicani, cormorani, stârci, lopătari, avosete, piciorongi, rațe, gâște, lebede etc), practic, toate speciile de păsări din Delta Dunării pot fi întâlnite în acest loc, atât cele de apă dulce cât și cele de apă sărată precum albatroșii. Cel mai bun moment pentru a admira înaripatele Deltei este dimineața, acestea îndepărtându-se pe parcursul zilei din cauza bărcilor care traversează apele Dunării.
      Insula Sahalin se formează la vărsarea Dunării în Marea Neagră. Această zonă este considerată un început de deltă secundară. Turul insulei este probabil cel mai spectaculos tur pe care îl puteți face la Sfântu Gheorghe. Aici se continuă formarea Deltei prin alte trei mini brațe, puteți vede la fața locului etapele formării unei Delte. Pe zona cu apă mică se poate intra numai cu bărci mici și mergând foarte încet. Este, de asemenea, o zonă foarte importantă pentru migrația, cuibăritul și hrana a numeroase specii de păsări deltaice, aici putând fi văzute oricând numeroase exemplare de păsări de țărm, de apă și de apă sărată.
      Aici se regăsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate un număr de 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.
     Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare. Una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sahalin și probabil că în zece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina.
     Grindul Sărăturile, situat la vărsarea brațului Sfântu Gheorghe în mare, formează, pe țărm, cea mai lată plajă din țară. Plaja este preferată de turiști pentru nisipul ei fin, cadrul liniștit și sălbatic. Aceasta se află la aproximativ 3 km de localitate și se poate ajunge pe jos în 15-20 minute.
     Sfântu Gheorghe este singura localitate din Delta Dunării unde se pot vedea cu ochiul liber atât Dunărea, cât și Marea Neagră laolaltă.
     Veți înnopta în acest loc.

 

                 Ziua a patra

      În această zi vă puteți petrece timpul după bunul plac.
     Noi vă sfătuim să profitați de nisip, soare și apa curată a Mării Negre.
     Se pot organiza plimbări sau concursuri de pescuit.
     Se va înnopta în același loc.

 

                Ziua a cincea

       Dimineața, după servirea micului dejun, veți pleca într-o plimbare cu barca pe canalul Tătarul, vizitând lacul Roșu, lacul Potcoava și lacul Puiul. Plimbarea va dura aproximativ 5 ore și se va termina pe lacul Erenciuc unde vă veți îmbarca pe navă.
      Nava își va continua cursul către canalul Dunăvăț unde veți rămâne să înnoptați.

 

               Ziua a șasea

     Dimineața, după servirea micului dejun, veți pleca să vizitați vestitul lac Razim.
     Vă veți petrece întreaga zi în împrejurimile lacului. Veți servi masa de prânz  sub forma unui picnic în natură.
     Razim este un liman format pe litoralul Mării Negre prin bararea de către cordoane litorale a golfului antic. Cu 394,30 km², este întinderea de apă cea mai vastă din complexul lagunar înconjurător de 731 km². Adâncimea maximă este de 2,80 metri.
     Pe marginea lacului întâlnim multe situri arheologice și multe sate pescărești specifice Deltei Dunării. În partea de nord a lacului se afla Insula Popina unde accesul este interzis, aceasta fiind o zona strict protejata, un important loc de popas și cuibărit pentru calfarul alb și alte specii de animale ocrotite prin lege.
     Cetatea Enisala se afla în apropierea localității cu același nume, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim și Babadag. Turnurile și zidul cetății se ridica pe o înălțime de 5-10 m și pot fi văzute aproape din orice punct de pe lacul Razim.
      Veți reveni seara la pontoane unde veți lua masa de seara și veți înnopta în acest loc.

 

                Ziua a șaptea

    În această ultimă zi din traseul dumneavoastră vă veți petrece timpul în preajma celor dragi în timp ce nava se va îndrepta către Tulcea. Drumul va dura aproximativ 7 ore.
     Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.