+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Plaja Sfântul Gheorghe

Plaja Sfăntul Gheorghe

    Plaja Sântu Gheorghe este situatăla la aproximativ 1 km de localitatea Sfantu Gheorghe și încă mai păstrează farmecul unui loc virgin, puțin bătut de piciorul omului, lucru datorat oarecum de accesul dificil pănâ în localitate.
     Pentru a ajunge la Plaja Sfântu Gheorghe turiştii trebuie fie să străbată pe jos aproximativ 1 km din localitate urmând strada principală fie pot apela la serviciile aşa numitului "trocărici" care este un fel de tractoraş care transportă turiştii la plaja.
     Plaja din Sfântu Gheorghe Are un nisip deosebit de fin şi spaţiu suficient pentru plajă având o întindere de mai mulţi kilometrii. Aici apa mării nu este adâncă, cei care vor sa facă baie având posibilitatea de a inainta în larg destul de mult fără ca apa să treacă de 1,5 m. Trebuie însă evitată îmbăierea în apropierea vărsării braţului Sfântu Gheorghe al Dunării, deorece se formează curenţi puternici care sunt periculoşi chiar şi pentru înotătorii experimentaţi.
     Se poate campa liniștit aici, singura problemă fiind distanța pănă la punctele de aprovizionare cu apă și alimente din sat. Plaja este curată, drumul până la plaja este curat, fiind amplasate de către primărie pubele de gunoi.
     Un fenomen aparte pe plaja de la Sfântu Gheorghe poate fi observat noaptea, atunci când este întuneric complet (fără lună plină). Atunci în apa mării şi pe plajă pot fi observaţi aşa numiţii "licurici de mare" care luminează fosforescent oferind un spectacol extraordinar, mai ales când sunt valuri care se sparg. Observatorul are impresia că în valul respectiv se produc fulgere miniaturale. Aceşti "licurici" pot fi observaţi doar aici la Sfântu Gheorghe şi la Gura Portiţei.