+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu de 4 zile - Bucla Uzlina, Bucla Perivolovca, Canalul Dunăvăț

Nr Zile: 
4 Zile

                        Prima zi

       Excursia dumneavoastră va începe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma iar apoi vă va conduce către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Uzlina.
      În drum spre Uzlina vă veți opri în dreptul canalului Litcov pentru a pleca într-o plimbare cu barca, în timp ce nava își continuă drumul. Plimbarea va dura aproximativ 5 ore și veți vizita lacurile Rotund, Rădăcinos, Gorgova, Potcoava, Gorgovăț, Isac și, în final, lacul Uzlina, întâlnind nava în apropierea localității Uzlina.
     După revenirea pe navă, veți servi masa de seară și veți înnopta în acest loc. Restul serii îl puteți petrece după bunul plac cu muzică, dans sau alte activități.

 

                 Ziua a doua

       Dimineața, după servirea micului dejun veți pleca cu barca într-o plimbare de aproximativ 6 ore. Veți merge pe canale pline de păsări și vegetație și veți vizita lacul Gorgoșel și lacul Taranova. Plimbarea se va sfârși pe canalul Perivolovca, întâlnind nava la Bucla Perivolovca.
      Veți reveni la bordul navei și veți servi masa.
      Opțional, înainte de lăsarea serii puteți pleca într-o plimbare sau se poate organiza un concurs de pescuit.
      După luarea mesei de seara veți înnopta în acest loc.

 

                Ziua a treia

       Dimineața, după servirea micului dejun, veți pleca să vizitați vestitul lac Razim.
       Vă veți petrece întreaga zi în împrejurimile lacului. Veți servi masa de prânz  sub forma unui picnic în natură.
       Razim sau Razelm, este un liman format pe litoralul Mării Negre prin bararea de către cordoane litorale a golfului antic. Cu 394,30 km², este întinderea de apă cea mai vastă din complexul lagunar înconjurător de 731 km². Adâncimea maximă este de 2,80 metri.
      Pe marginea lacului întâlnim multe situri arheologice de o inestimabila valoare, precum Cetatea Argamum și multe sate pescărești specifice Deltei Dunării. N partea de nord a lacului se afla Insula Popina unde accesul este interzis, aceasta fiind o zona strict protejata, un important loc de popas și cuibărit pentru calfarul alb și alte specii de animale ocrotite prin lege.
     Cetatea Enisala se afla în apropierea localității cu același nume, pe un deal calcaros care domina zona lacurilor Razim și Babadag. Turnurile și zidul cetății se ridica pe o înălțime de 5-10 m și pot fi văzute aproape din orice punct de pe lacul Razim.
      Veți reveni seara la pontoane unde veți lua masa de seara și veți înnopta în acest loc.

 

                      Ziua a patra

       În această ultimă zi din traseul dumneavoastră vă veți petrece timpul în preajma celor dragi în timp ce nava se va îndrepta către Tulcea. Drumul va dura aproximativ 7 ore.
       Vacanța dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge în portul Tulcea.