+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Traseu 4 zile - Paste

Nr Zile: 
4 Zile

     Prima zi

     Excursia dumneavoastră va incepe din momentul în care veți urca la bordul navei noastre. Aici veți fi întâmpinați de personalul nostru care vă va informa asupra programului și a traseului pe care îl veți urma iar apoi vă va conduce către camerele de cazare. După ce veți fi informați asupra regulilor de la bordul navei, cu acordul dumneavoastră, nava va părăsi portul Tulcea. Veți servi masa în timp ce nava se îndreaptă către localitatea Caraorman. Aici veți ajunge pe seară, drumul durând aproximativ 5 ore, timp în care puteți admira frumusețile deltei.
    Veți lua cina urmând să vă petreceți restul serii după placul dumneavoastră, la bordul navei. Puteți opta între o seară cu muzică și dans sau un moment liniștit și relaxat în mijlocul naturii.
    Se va înnopta în acest loc.

     Ziua a doua

     Dimineața, după ce veți servi micul dejul, veți pleca cu barca într-o plimbare pe canale vizitând lacul Cuibul cu Lebede (loc în care se poate pescui la crap și știucă), canalul Litcov (loc în care se poate pescui la crap) și lacurile Isac și Isaccel (loc în care se poate pescui la știucă).
Veți reveni la bordul navei pentru a lua masa de prânz după care vă veți continua plimbarea vizitând un sat pescăresc și lacurile din jur într-o plimbare de aproximativ 4 ore.
    Plimbarea se va sfârși odată cu ambarcarea pe navă. Aceasta se va îndrepta spre localitatea Mila 23. Seara se va merge la Biserica Lipovenească unde se va desfășura slujba de înviere. După ce se dă lumina vă puteți întoarce pe nava sau, cine dorește, poate să asiste la toată slujba. Ajunși la bord veți servi masa de Paște. Veți ciocni ouă roșii alături de un vin roșu și veți savura mielul, pregătit după rețeta casei, alături de brânză, legume și alte preparate tradiționale. În final, se va servi și desertul specific acestei sărbători, cozonac și pască.

    Ziua a treia

     Veți servi masa pe la ora 11:00. Aceasta va consta într-un borș acru de miel și alte preparate specifice. După masă veți pleca spre mânăstirea Sfântului Atanasie de la Stipoc unde veți putea asista la slujba din prima zi de Paște. După slujbă vă veți continua plimbarea cu barca vizitând gruparea de lacuri Trei Iezere.
    Lacul Trei Iezere prezintă o vegetație submersă bogată, dar și nuferi albi din loc în loc. Aici se pot întâlni lebede, cormorani, egrete, etc. Aici aveți prilejul de a lua parte la un concurs de pescuit cu premii. Acest lac este renumit pentru pescuitul la știucă, dar și o țintă a fotografilor de păsari.
    După această plimbare veți reveni pe navă pentru a lua masa de seară în timp ce navele se vor deplasa, pe canalul Șontea, către lacul Băclăneștii Mari.

    Ziua a patra

    Dimineata, dupa servirea micului dejun, nava se va deplasa, pe canalul Șontea, spre lacul Furtuna, lac ce adapostește un peisaj mirific din ținutul deltaic. Aici vom acosta la mal și vom pregăti atât borșul pescăresc cât și alte preparate specifice din pește, inclusive captura turiștilor.
   După luarea mesei de prânz, nava se va deplasa pe canalul Sireasa și Canalul 36 spre Tulcea. Veți străbate o zonă de o rară frumusețe, cu stufăriș, nuferi, sălcii, ghioluri ce se deschid în ambele părți ale canalului adăpostind numeroase specii de păsări.
   Excursia dumneavoastră se va sfârși odată ce veți ajunge in portul Tulcea.