+40 745 832 995 office@turismdelta.ro Turismdelta

Canalul Olguță

Excursii in Delta Dunarii

Canalul Olguta

Perfect daca urmaresti sa prinzi stiuca sau biban. Cel mai usor se pescuieste din barca la stiuca  datorita faptului ca la umbra crengilor de salcie, rapitorul se odihneste, dar si pe intinsurile de pe malul drept intre vegetatie gasim bancuri de pesti.
 Pe mal sunt relativ putine locuri bune de pescuit, datorita vegetatiei abundente, intotdeauna e cearta mare pe locurile de pescuit, deoarece canalul Olguta este presarat si cu gropi adanci, totusi merita sa incercati sa gasiti un loc intre multitudinea de salcii si stuf, mai ales daca urmariti sa prindeti caras, crap sau platica.
Va spunem din propriile amintiri, aici sareau crapii in barca, carasii aveau dinti si trebuia sa pui o struna in loc de pluta iar avatii iti daramau barca cand treceau pe sub ea. Amintiri, da cam asa ne place sa ne aducem aminte ca era pe vremuri, si este bine ca memoria selectiva iti creeaza o imagine fantastica despre ce este mai frumos din viata. Este intradevar un loc mirific, acolo unde Dunarea batrana face casa cu canalul Sontea si Olguta (unul din cele mai scurte canale din Delta, dar adanci). Se ajunge foarte usor din Mila 23, aflata chiar pe bratul vechi al canalullui navigabil Sontea. O zona de pescuit fantastica, ofera posibilitati multiple de stiluri de pescuit, iar capturile pot fi pe masura. Pe vremuri mergeam la crap ancorati cu barca undeva aproape de mal, inca se mai pescuieste bine crap dar in schimb aproape ca a disparut somnul de talie mare, se mai prind ceva moace. Merita sa dati o tura acolo, Toti pescarii deltaici cunosc acest loc, a scris istorie si inca mai sper sa o faca in continuare.Fir Intins!